maanantai 25. marraskuuta 2013

FITNESS-RUOKAVALION MERKITYS

Olet mitä syöt. Niinhän sitä kuulee sanottavan ja itseasias se pitää täysin paikkaansa. Se mitä syöt ja minkäverran syöt, määrittää niin vartalon mittasi kuin myös koostumuksen.

Entisenä syömishäiriöisenä tiedän sen kun ruoka on kaikki mitä pään sisälle mahtuu. Edellisenä päivänä jo suunnittelet ruokiasi seuraavalle päivälle: rytmit ja kalorimäärät. Jokainen hetki lasket kuinka saat kulutettua nuo, jo muutenkin sairaalloisen alhaiset kalorit. Ruoka on rasvatonta, vähähiilarista eikä protskuakaan paljoa tule. Joten...miltä sellainen ihminen voi näyttää? Niinpä niin; laihaläskiltä! Luuta ja nahkaa. Löysää. Muodoton. Poikamainen, lapsenomainen vartalo.
Ja kyllä, minäkin halusin sitä silloin. Enkä pysty nyt sitä ymmärtämään. En näyttänyt hyvälle, terveelle, onnelliselle..enkä niitä kyllä ollutkaan.

Nyt ruokavaliooni kuuluu protskua, hyviä rasvoja ja kyllä; niitä hiilihydraatteja!! Kun antaa kropalleen sen mitä se tarvii, voi kroppa hyvin ja se myös näkyy ulospäin. Lihakset tarvii proteiinia kasvaakseen, nivelet ja luusto hyviä rasvoja kestääkseen rasituksen ja hiilihydraatteja tarvitaan hajottamaan rasvoja sekä antamaan energiaa jolloin keho pystyy säästämään proteiinin kehon tärkeisiin tehtäviin.



On syötävä tarpeeksi että keho voi hyvin, että jaksat käydä lenkillä ja treenaamassa. Tiesitkö että aivot tarvitsevat proteiinia? Ylipäätään vahva kalorivaje vaikuttaa aivoihin, luo ajattelun vaikeutta, muistamis vaikeuksia sekä keskittyminen vaikeutuu. Monet nuoret ja valitettavasti vanhemmatkin ihmiset syövät ihan liian vähän. Sit ihmetellään miks keho näyttää siltä kun näyttää, miks väsyttää, miks en pysty hillitsemään mielihalujani??

Myös säännöllinen ruokailurytmi on todella tärkeää! Näin keho saa tasaisella tahdilla energiaa ja myös käyttää sen tällöin hyväkseen. Energian kulutus on jatkuvaa ja jakautuu koko päivälle. Jos ei syö aamusta eikä päivällä mitään, tulee illalla naposteltua ja syötyä 2 kertaa isompia annosmääriä sekä laadultaan huomattavasti heikompaa ruokaa. Houkutus herkkuihin on suuri ja näinollen myös altistaa syöpöttelylle. Entisenä syömishäiriöisenä tiedän myös sen mitä tällainen syöpöttely saa aikaiseksi. Kyllä; sormet kurkkuun ja kumarrus. Ei hienoa.

Veden juonti on todella tärkeää. Vesi huuhtelee kehosta pois kuona-aineita , estää lihaksien uupumisen(varsinkin treenin aikana tod.tärkeää), auttaa kontrolloimaan painoa sekä pitää kehon nestetasapainon kunnossa. Vesi myös saa ihon näyttämään hyvälle sillä ihokin sisältää vettä.



Eli lyhykäisyydessään tärkeimmät:

* Syö säännöllisesti! Pitkät ateria välit saavat aineenvaihdunnan hidastumaan ja kun taas tankkaat paljon, jää suurin osa syödystä kiinni kroppaan. Toisin käy säännöllisesti syötynä, jolloin käyttää kroppa ravinnon hyödykseen!
* syö puhtaita ruoka-aineita, vaikkakin aterian valmistaminen niistä olisikin hieman enemmän aikaa vievää kuin eineksen repiminen paketista. Einekset sisältävät paljon piilo suolaa ja sokeria. Sekä muita lisäaineita.
* SYÖ TARPEEKSI! riippuen siitä, mihin tähtäät; onko tavoitteesi kasvattaaa lihasta vai laihtua! Kuitenkin on syötävä riittävästi jotta aineenvaihdunta toimisi kunnolla. Laske kalorintarpeesi!
* Syö monipuolisesti; protskuja, rasvoja ja hiilihydraatteja. Huomaat eron kun kokeilet! :)
* Juo vettä vähintään 2l päivässä! Eron olotilassa huomaat kyllä! Varsinkin jos laihdutus mielessä, ei vedenjuonnin tärkeyttä voi painottaa liikaa!

Kun itse aloin syömään säännöllisesti ja tarpeeksi, huomasin eron heti. Jaksoin eri tavalla, treenit tuntuivat menevän perille ihan eritavalla ja lihas alkoi kasvaa! Myös nukuin enemmän ja paremmin. Verikokeissakin ruokavalion muutos näkyi positiivisesti sillä en ollut enään aneeminen, en kärsinyt natriumin ja magnesiumin puutostilasta, kolesteroliarvoni laskivat(hyvät kolesterolit olivat aiemminkin korkeemmat kuin huonot mutta kokonaiskolesterolit olivat silti koholla). Tässä ei siis voi kuin voittaa!! :)

Testaa ite! Haaste asetettu! ;)


Ainiin, Hypoxi Flamingo on nyt auki myös lauantaisin! Varatkaahan itellenne ilmainen konsultaatio! flamingo@hypoxi.fi tai Puh. 040 191 7080

 



Eipä muuta, syökää hyvin, voikaa hyvin!

puspus; Ruusu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti